03-06-2022



Dünyanın en yaşanabilir ülkeleri denilince akla gelen ilk ülke olan İsveç saygınlığı dünyaca kabul edilmiş eğtim sistemi ile ön plandadır. İsveç aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek refah oranına sahip ülkesi olarak İsveç’te eğitim kurumları devlet tarafından desteklenmektedir. Bu sayede ülkedeki her öğrencinin eşit şartlarda eğitim alması sağlanmaktadır. İsveç üniversiteleri her yıl dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde ilk 5’teki yerlerini garantilemekte, bu durum İsveç’in farklı eğitim metotları, disiplini ve teknikleri ile ön plana çıkmasına imkan vermektedir.


Yeni bir dil öğrenmenin en etkili yöntemlerinden biri yurtdışı dil eğitimi almaktır. İsveç son zamanlarda dil eğitimi almak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. İsveç dil eğitimi almak isteyenler, kendilerine sunulan yoğun dil programı sayesinde kaliteli bir eğitim alma imkanı elde edebilmektedir. İsveç’te sivil hayatın eğitimle pekiştirilmesi mümkün olduğundan İsveç dil eğitimi sayesinde kusursuz bir yabancı dil öğrenme fırsatı bulunmaktadır. 


İsveç dilini öğrenmek isteyen kişiler hem telaffuzlarını hem kelime hazinelerini geliştirme noktasında İsveç dil eğitiminin önemli bir faydasını görürler. Bununla birlikte eğitim sürecinden en yüksek faydanın sağlanması için İsveç dil okulu seçimi sırasında titiz bir araştırma sürecine ihtiyaç duyulur. Böylece öğrenciler kendileri için en uygun eğitim programını seçme ve programı tamamlama imkanını elde edebilirler.


İsveç dil okulu eğitimi almak isteyen kişilerin vize başvurularını eğitimleri başlamadan bir ya da üç ay önce yapmaları gerekir. Vize almak İsveç dil okulu eğitiminin en önemli aşamasıdır. Vize almadan İsveç dil okulu eğitimi almak mümkün değildir. Bu nedenle vize başvuruları mutlaka eksiksiz belgeler ibraz edilerek doğru zamanda yapılmalıdır. İsveç dil okulu vizesi tercih edilen eğitim programının süresine göre kısa ya da uzun süreli olarak alınabilir. 


İsveç Dil Eğitimi Neden Alınmalı?


İsveç Dil Eğitimi Neden Alınmalı


İsveç nüfusu Göteburg, Stockholm ve Malmö gibi büyükşehirlerde yoğunlaşmış bir ülkedir. Stockholm ülkenin başkenti ve aynı zamanda farklı ülkelerden öğrencilerin İsveç dil eğitimi almak için en çok tercih ettiği şehirdir.


Yaşam kalitesinin en ileri seviyede olduğu AB ülkelerinden biri olan İsveç’te SEK yani İsveç kronu kullanılır. Aynı zamanda İsveç dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olan ülkeler arasında yer alır. Kaliteli eğitim sistemine sahip olmasının yanı sıra yenilikçi ve kaliteli İngilizce eğitim programları sunması, sosyal eşitlik ilkesinin benimsenmesi, yaşam konforu, üniversiteler ile iş dünyası arasındaki bağlantılar, İsveç’in Avrupa Birliği üyesi olması ve daha birçok farklı nedenle İsveç dil eğitimi giderek artan bir sıklıkla tercih edilmektedir. İsveç’te eğitim süreçlerini tamamlayan ve kariyerlerine devam etmek isteyen öğrenciler İsveç’in ev sahipliği yaptığı dünyaca ünlü markalarda ve şirketlerde staj yapma ya da çalışma imkanını elde edebilirler.


İsveç yaratıcı, bağımsız ve analitik düşünceyi teşvik eden bir eğitim sistemine sahiptir. İsveç’in dünyanın en yenilikçi ülkelerinden biri olması ülkede özgür düşünce ortamının hakim olmasını ve herkesin fikrini özgür bir şekilde ifade edebilmesini sağlar. Kalitesi ve uluslararası başarılarıyla bilinen İsveç eğitim sistemi uzun ve gurur verici bir akademik başarı tarihine sahiptir. İsveç dil eğitimi Avrupa’nın pek çok şehrine oranla oldukça uygun okul ücretleri ile alınabilmektedir. Aynı zamanda aylık yaşam maliyetleri düşük olduğu gibi burs alma imkanı da fazladır. 


İsveç ülkede eğitim gören öğrencilere eğitim gördükleri süre boyunca part-time, eğitimlerini tamamlayıp mezun olduktan sonra ise full-time çalışma imkanı sunar. İsveç’te eğitim alan öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra 6 aya kadar oturum izinlerini uzatabilirler ve iş arayabilirler. Bu süre içerisinde iş bulmaları halinde çalışma vizesine başvurma hakkına sahiptirler. Ayrıca İsveç Schengen bölgesi ülkelerinden biri olduğu için Avrupa Birliği üyesi ülkelerde iş arama imkanı da vardır. İsveç’te 5 yıllık bir süre boyunca kalıcı oturum izniyle yaşayan kişiler istedikleri takdirde İsveç vatandaşlığına da başvurabilirler.


İsveç’in resmi dili İsveççe’dir. Ancak İngilizce bu ülkede yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sayede İsveç dil eğitimi alan kişilerin hem İsveççe hem İngilizce öğrenme ve öğrendikleri dille ilgili sıklıkla pratik yapma imkanı bulunmaktadır.


İsveççe ve diğer dillerde eğitim almak isteyen kişiler İsveç dil okullarında eğitim alarak kaliteli bir eğitimden yararlanma avantajını değerlendirebilirler. İsveç’te dil eğitimi almak İsveççe öğrenmenin tartışmasız en iyi yoludur. İsveç dil eğitimi vizesi, diğer İsveç vizelerine göre daha kolay bir şekilde alınabilir. Yerel halk ve farklı ülkelerden diğer öğrencilerle pratik yapma imkanı sayesinde İsveç dil kursu ve eğitimi giderek daha cazip bir hal almaktadır. İsveç dil eğitimi ortalama 1 yıl içinde tamamlanmakla birlikte hangi seviyeye gelinmek istenildiği, tercih edilen eğitim programın kapsamı ve eğitim başlangıcında hangi seviyede olunduğu gibi birtakım etkenlere göre eğitim süresi değişebilir. Günlük konuşma seviyesine gelmek için gereken eğitimi sağlayan standart İsveççe dil eğitimi genellikle 5 ila 20 hafta içinde tamamlanır.

İLETİŞİM FORMU

DİĞER İÇERİKLERİMİZ
FİYAT TEKLİFİ AL