11-05-2022


İngilizce günümüzde dünya üzerindeki en popüler ve önemli dillerden biri olmaya devam etmektedir. Bunun doğal bir sonucu olarak her geçen gün daha fazla sayıda kişi İngilizce öğrenmeye çalışmaktadır. İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin öncelikli tercihi uygun imkanlarla yurt dışı dil eğitim kurumlarında eğitim görmek olup kaliteli eğitim kurumları ile İrlanda bu yönde birçok fırsat sunmaktadır.


İrlanda Dil Eğitimi Nedir?


İrlanda dil eğitimi için sıklıkla tercih edilen ve kaliteli imkanları sunan bir ülkedir. Bu nedenler İrlanda dil eğitimi, yurt dışında dil eğitimi almak isteyen kişiler arasında son dönemlerde popülerliği artan alternatiflerden biridir. İrlanda dil eğitimi farklı seviyelerde İngilizce bilgisine sahip olan kişilere bu yetkinliklerini geliştirme konusunda imkanlar sağlamaktadır. 


İrlanda Dil Eğitimi Nasıl Alınır?


İrlanda dil eğitimi için ilk olarak eğitim alınmak istenilen kurs belirlenir. Kayıt formu doldurulup gönderilir. Eğitim ücretinin ödenmesi için kurumdan fatura alınır. Tahsilat gerçekleştirildikten sonra İrlanda dil eğitimi kurumunun düzenlediği belgeler ibraz edilerek İrlanda dil eğitim vizesi yapılır. Vize başvuruları Büyükelçilik tarafından belirlenen başvuru merkezleri üzerinden gerçekleştirilir. Ortalama 10 ila 15 günlük bir değerlendirme süresi vardır. Vize onaylandıktan sonra İrlanda dil eğitimi kurumu bilgilendirilir ve gerekli düzenlemeler tamamlanır. İrlanda dil eğitim vizesi almak için gereken belgeler ile İrlanda’daki dil eğitimi kurumuna ibraz edilmesi gereken belgeler farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle seçilen dil eğitim kurumu ile iletişime geçilerek istenilen güncel bilgi ve belgelerin öğrenilmesi süreçte herhangi bir aksama yaşanmaması için önemlidir.


İrlanda Dil Eğitimi İçin Ne Yapılmalıdır?


İrlanda dil eğitimi almak için öncelikle gerekli ön araştırmalar yapılmalı ve en kaliteli eğitimin alınacağı eğitim kurumu seçilmelidir. İrlanda dil eğitimi almak isteyen kişilerin en az 15 saatlik bir dil eğitimi kursuna kayıt olması ve eğitim vizesi alması gerekir. C tipi vize 90 günden az bir süre için verilir ve çalışma iznini kapsamaz. D tipi vize 25 hafta ve üzeri kurs süresi olması halinde 90 gün ve üzeri için alınabilmekte olup aynı zamanda çalışma izninin de bu vizeyle birlikte alınması mümkündür. İrlanda dil eğitimi için D tipi vize alan öğrenciler oturum kartları çıktıktan sonra iş bulup çalışmaya başlayabilirler.


İrlanda Dil Eğitimi Avantajları Nelerdir?


İrlanda, Büyük Britanya adasının batısında bulunan bir ülkedir ve Avrupa Birliği üyesidir. Avrupa Birliği üyesi olduktan sonra çok hızlı bir büyümeye sahne olan İrlanda dünyanın en yüksek yaşam standartlarına sahip ülkelerinden biridir. Eğitim kalitesi sayesinde son yıllarda İngilizce eğitimi verecek en iyi ülkeler sıralamasında yerini almıştır.


Dünya üzerinde İngilizce dil eğitimi alınabilecek birçok farklı ülke bulunmakla birlikte İrlanda kendine özgü, kaliteli eğitim sistemiyle ön plana çıkmaktadır. Özellikle diğer yurt dışı dil okullarına göre Türk öğrenci oranının daha düşük olması İrlanda’nın son dönemlerde tercih edilme sıklığını artıran nedenler arasında sayılabilir.


Neden İrlanda Dil Eğitimi Almalıyız?


İrlanda’da uluslararası kurumlar tarafından akredite edilen çok sayıda dil okulu vardır. Aynı zamanda İrlanda dil eğitimi fiyatları diğer ülkelere göre daha ekonomik olma özelliğine sahiptir. İrlanda aksanı akıcı ve anlaşılır bir dil yapısı ile ön plana çıkar. İrlanda ikliminin Türkiye’ye yakın ılıman bir iklim olması ve halkın yaşam tarzının ülkemiz halkına yakın olması dil eğitimi için İrlanda’ya gidecek olan kişilerin adaptasyon sürecini kolaylaştıracaktır. Yaşam standartları yüksek olmasına karşın yaşam giderleri düşük olan İrlanda’ya uçak biletleri de diğer pek çok ülkeye göre daha uygundur. 25 hafta ve üzeri sürelerle İngilizce eğitimi alan kişiler İrlanda’da yarı zamanlı çalışma izni alabilmektedir. 


İrlanda Dil Eğitimi Alabileceğiniz Yerler


İrlanda’da faaliyet gösteren dil okulları Marketing English in Ireland tarafından denetlenip onaylandığından belirli bir kalite standardının yakalanması mümkün olmaktadır.


İrlanda dil okullarında sınıfların ortalama mevcudunun düşük olması eğitimcilerin, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına daha fazla odaklanmasına ve dersler sırasında öğrencilerin daha çok pratik yapmasına imkan tanır.


İrlanda’da dil eğitimi alınabilecek farklı şehirler olmasına karşın; Dublin, Cork, Limerick ve Galway şehirlerindeki dil okulları kalitesi ile ön plana çıkmaktadır. İrlanda’nın başkenti olan Dublin dil eğitimi konusunda İrlanda’da akla gelen ilk şehirdir. Burada başarısı ve kalitesi kanıtlanmış çok sayıda dil okulu vardır.


İrlanda’nın güney kıyılarında bir liman şehri olan Cork tarihi ve kültürel açıdan da öğrencilerin kendini geliştirmesine imkan tanır. Şehirde çok sayıda üniversite bulunduğu için öğrenci sayısı fazladır.


Limerick şehrinin tarihi orta çağa kadar dayanır. Ekonomik bir şehir olan Limerick eğitim kurumları ile İrlanda’nın önde gelen şehirlerinden biridir.


İrlanda’nın batı kıyılarındaki Galway eğitim kalitesinin yanı sıra festivalleri ve doğal güzellikleri ile dil eğitimi alınabilecek en iyi şehirlerden biridir.


İrlanda Dil Eğitimi Fiyatları



İrlanda dil eğitimi fiyatları; hangi eğitim urumunun ve ne kadar süreli bir programın seçildiğine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.


İLETİŞİM FORMU

DİĞER İÇERİKLERİMİZ
FİYAT TEKLİFİ AL