03-06-2022




Fransa dünyanın en önemli sanat, kültür ve turizm merkezleri arasında yer alır. Kuzey Denizi, Atlas Okyanusu, Manş Denizi ve Akdeniz’le çevrili bir ülke olan Fransa’nın 2700 km uzunluğunda doğa harikası bir kıyı şeridi vardır. Fransızca Fransa’nın resmi dili olmasının yanı sıra dünya üzerinde en çok konuşulan dillerden biri olma özelliğine sahiptir. Günümüzde de pek çok ülkede çok sayıda kişi Fransızca konuşmaya devam etmektedir. Fransızca öğrenmek bu nedenle çok sayıda kişi için önemli bir hedeftir. Fransızca öğrenmek isteyen kişiler için bu dili en iyi ve doğru şekilde öğrenmek Fransa dil eğitimi okulları sayesinde mümkündür. Fransa dil eğitimi almak isteyen kişiler Pars, Cannes, Bordeaux, Nice ve Lyon şehirlerindeki dil okullarını sıklıkla tercih etmektedir. Fransa dil eğitimi almak isteyen kişiler genellikle aileler yanında konaklama imkanlarından yararlanmayı tercih etse de yurtlarda ve hostellerde kalma imkanı da vardır. Diğer yandan Fransa dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin bu sırada çalışma izni yoktur. 


Fransa’da zorunlu eğitim bulunduğundan 6 ila 16 yaş arasında tüm kız ve erkek öğrenciler eğitim almakla yükümlüdür. Fransa’da ikincil eğitim mezunu olan kişiler “Baccalaureat” diploması almak için sınava girerler. Üniversiteye girilmesi için bu diplomanın alınması zorunludur. Bu sınavın sonucuna göre üniversite başvurusunda bulunulabilir. Fransa’da kaliteli bir eğitim sistemi uygulanır ve öğrenciler üniversite eğitimi süresince seçici ve eleyici özelliği olan titiz bir eğitime tabi tutulurlar.


Fransa’da üniversite eğitimi bünyesinde; 3 yıl lisans, 1 yıl Master, 1 yıl Master 2 ve 3 yıl Doktora eğitimi alınır. Ülkemizdeki herhangi bir üniversiteden lisans mezunu olan öğrenciler Fransa eğitim sistemi dahilinde Master 1 seviyesinde denklik sahibi olurlar. Böylece Master 2 eğitimine başlayabilirler.


Fransa Dil Okulu Neden Tercih Edilmeli?


Günümüzde tek bir yabancı dil bilmek ne yazık ki yeterli değildir. Fransızca dünyada en sık konuşulan yabancı dillerden biri olduğundan Fransızca öğrenimi her zaman olduğundan daha popülerdir. Fransızca eğitim almak isteyen kişiler genellikle 7/24 Fransızca konuşulan bir ortamda yaşamayı böylece daha hızlı bir gelişme kaydetmeyi ve verimli bir eğitim süreci geçirmeyi hedeflerler. Fransa dil eğitimi, hali hazırda Fransızca bilen ancak Fransızca bilgisini artırmak isteyen kişiler arasında da sıklıkla tercih edilir. 


Birden fazla yabancı dil bilen kişiler iş hayatlarında çok daha avantajlı bir konuma sahip olurlar. Yeni bir yabancı dil öğrenmek yurt dışında iş bulma imkanını da elde ederler. Aynı zamanda profesyonel ve kişisel hayatlarına da önemli bir yatırım yapmış olurlar.


Fransa öğreniminin bu kadar popüler olmasının nedenleri başında Fransızca’nın İngilizce ile birlikte beş kıtada konuşulan tek dil olması gelir. Diğer yandan Fransızca Fransa da dahil olmak üzere 29 ülkenin resmi dili olma özelliğine sahiptir. Resmi dili Fransızca olan ülkelerin başında ise Kanada gelir. Bu nedenle Fransızca uluslararası platformlarda önemli bir iletişim dili olarak kabul edilir. İngilizce’den sonra en çok öğrenilen yabancı dil olan Fransızca aynı zamanda İngilizce ile birlikte dünya üzerinde en çok konuşulan 10 dil arasında yer alır. Bu nedenle Fransızca bilmek beraberinde pek çok iş fırsatını da getirir. Fransızca bilgisini ileri seviyelere taşımak uluslararası birçok şirkette ve farklı sektörlerde iş bulma avantajı sağlar. Fransa dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olduğundan Fransa dil eğitimi yalnızca öğrenciler için değil aynı zamanda iş adamları, araştırmacılar ve farklı sektörlerden kişiler için son derece önemlidir.


Fransa Dil Okulu Nasıl Seçilir?



Fransa dil okulu seçilirken diğer ülkelerde dil eğitimi alınmak istenildiğinde göz önünde bulunulması gereken noktaların tümü değerlendirilmelidir. İhtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak özelliklere sahip dil okullarının seçilebilmesi için doğru okul, toplam eğitim süresi, program seçimi ve lokasyon başta olmak üzere pek çok nokta titizlikle değerlendirilmelidir.


Fransa dil okulu seçilirken okul konusunda çok fazla alternatif olduğundan doğru bir seçim yapılması çok önemlidir. Bu aşamada okulun geçmişi, kapasitesi, eğitim alan öğrencilere sağlanan imkanlar,  sunulan programlar ve eğitim kalitesi başta olmak üzere çeşitli kriterler değerlendirilmelidir. 


Fransa dil eğitimi almak isteyen öğrenciler ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirlemelidirler. Fransa dil eğitimi kapsamında öğrencilere sınav hazırlık, yoğun, genel ve daha birçok farklı program alternatifleri sunulur. Standart bir program ihtiyacı olan kişiler genel Fransızca dil eğitimi programlarını tercih ederek hedeflerine ulaşabilirken, daha kısa sürede daha hızlı bir ilerlemeyi amaçlayanlar yoğun Fransızca dil eğitim programlarına dahil olabilirler. 


Seçilen program kadar önemli olan diğer bir nokta programın süresidir. Eğitim süresi hedeflere ve bütçeye göre belirlenmelidir. Bu aşamada eğitim programı seçilmeden önce seviye tespit sınavına girilerek ihtiyaç duyulan eğitim programının içeriği belirlenmelidir.


Dikkat edilmesi gereken diğer etken tercih edilen programın lokasyonudur. Yaşam tarzına uygun ve kolay uyum sağlanabilecek bir lokasyondaki Fransa dil eğitimi programının seçilmesi eğitim süresinin daha kolay ve verimli geçirilmesini sağlayan bir etken haline gelebilir.

İLETİŞİM FORMU

DİĞER İÇERİKLERİMİZ
FİYAT TEKLİFİ AL