17-05-2022



Çağımızda İngilizce bilmek artık bir zorunluluk haline geldiğinden yurt dışında dil eğitimi alarak İngilizce öğrenmek isteyen birçok kişi Amerika dil eğitimi koşulları ile ilgili araştırma yapmaktadır. Amerika kaliteli eğitim olanakları sunduğu ve pek çok farklı dil eğitimi kurumuna ev sahipliği yaptığı için yurt dışı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler arasında popüler bir seçenek olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle İngilizce öğrenmek isteyen farklı yaş grubundan birçok kişi Amerika’nın önde gelen dil okullarını tercih etmektedir.


Amerika Dil Eğitimi Nedir?

İngilizce öğrenmenin en garantili yollarından biri Amerika dil eğitimi programlarını tercih etmektir. Amerika, yurt dışında dil eğitimi almak isteyen yabancı öğrenciler ile turistler tarafından en çok tercih edilen ülke olma özelliğine sahiptir. İngiltere’ye oranla yaşamın Amerika’da daha ucuz olması birçok kişi açısından önemli bir avantaj olarak değerlendirilir. Amerika dil eğitiminin diğer bir avantajı farklı eğitim ihtiyaçlarına uygun yüzlerce dil okulu arasında tercih yapılabilmesidir. Dil eğitiminden sonra Amerika’da lisans ve yüksek lisans programlarına devam etme şansı da vardır. Amerika’da çok çeşitli kültürlerin olması yalnızca dil eğitimi alınmasını değil diğer yandan geniş bir kültürel çeşitlilik içerisinde zaman geçirilmesini de mümkün hale getirecektir. Amerika dil eğitimi almak isteyen öğrenciler konaklama açısından da son derece geniş çeşitliliğe sahiptirler.  Hangi program kapsamında eğitim alınacağı kararı verilirken kısa süreli ve yoğun programlar seçilebileceği gibi daha uzun süreli programların tercih edilmesi de mümkün olmaktadır.


Amerika Dil Eğitimi Nasıl Alınır?

Amerika dil eğitimi almak için öncelikle alınmak istenilen eğitimin kapsamına, süresine ve bütçeye göre uygun değerlendirmeler yapılarak en yüksek kalitede eğitim veren dil okulu seçilmelidir. Amerika’da dil eğitimi almak için öncelikle seçilecek dil okulunda hangi özelliklerin bulunmasının istendiği belirlenmelidir. Bu doğrultuda belirlenmiş kriterlere göre uygun bir dil eğitimi seçilerek kayıt ve vize işlemlerinin tamamlanmasının ardından eğitim sürecine başlanabilir.


Amerika Dil Eğitimi İçin Ne Yapılmalıdır?

Amerika dil eğitimi almak isteyen kişiler seyahatlerini yapabilmek için ilgili vize prosedürlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmelidirler. Amerika’da dil eğitimi alınabilmesi için seyahat amacına uygun vize türünün seçilmesi çok önemlidir. Farklı bir vize türü ile Amerika’da bulunan kişiler eğitim hakkına sahip olmazlar.


Neden Amerika Dil Eğitimi Almalıyız?

Amerika dil okulları, dil eğitimi konusunda üst düzey kalitesi ile ön plandadır. Amerika dil eğitimi almak isteyen kişiler tercih ve şehir konusunda çok fazla alternatife sahiptirler. Amerika aynı zamanda yalnızca eğitim değil sanat, bilim ve teknoloji konusunda da dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında ilk sıralardadır. Amerika’da dil eğitimi almak aynı zamanda dünyanın pek çok ülkesinden farklı kültürlerle iç içe olma imkanı verir. Amerika’da eğitim alan kişiler hem Amerikan İngilizcesini hem de İngiliz İngilizcesini öğrenebilirler. Ayrıca her bütçeye ve ihtiyaca cevap verecek özellikteki dil okulları arasından dilediklerini tercih edebilirler.


Amerika Dil Eğitimi Avantajları Nelerdir?

İngilizce öğrenme amacı her ne olursa olsun herkes Amerika’da kendine uygun bir dil eğitimi programı bulma imkanına sahiptir. Gerek sosyal ve akademik amaçlarla gerek çalışma hayatında ilerlemek için İngilizce öğrenmek için Amerika dil okulları son derece etkilidir. Genel İngilizce, akademik İngilizce, iş İngilizcesi, IELTS/TOEFL hazırlık kursları, özel dersler gibi farklı alternatifler arasında ihtiyaca göre tercih yapmak mümkündür. Genel İngilizce programlarına başlangıç seviyesinden itibaren dahil olunabilir. 


Amerika Dil Eğitimi Alabileceğiniz Yerler

Amerika’da eğitim veren dil okulları ülkenin tüm bölgelerinde ve eyaletlerinde bulunmaktadır. Genellikle kıyı kesimlerinde yoğunlaşan dil okulları arasından seçim yapılırken dil okulunun bulunduğu bölge ve şehir seçimine özen gösterilmelidir. Büyük ve dinamik bir metropolde dil eğitimi almak isteyenler genellikle New York’u tercih ederken şehirdeki yaşam giderlerinin yüksekliğini de göz önünde bulundurmalıdırlar. Doğu yakasında yer alan ve daha ekonomik fiyatlara sahip olan metropollerden Chicago ve Washington’da Türk nüfusun oranı diğer şehirlere göre daha azdır. Öğrenci şehri olarak bilinen ve dünyaca ünlü bir üniversite şehri olan Boston’da köklü bir dil eğitimi almak mümkündür. Türk öğrenci sayısının az olduğu Santa Barbara, Santa Monica ve Irvine gibi küçük kasabalarda ve şehirlerde de kaliteli dil eğitimleri almak mümkündür.


Amerika Dil Eğitimi Fiyatları


Amerika’da dil eğitimi programları genellikle 4 ila 36 haftalık periyotları kapsar. Bu bağlamda Amerika dil eğitimi fiyatları belirlenirken eğitim görülen süre başta olmak üzere birçok etken değerlendirilir. Eğitim süreci uzadıkça hafta başına düşen ücret azaldığından daha uygun maliyetlerle Amerika dil eğitimi almak mümkün olmaktadır.  Amerika dil eğitimi fiyatları aynı zamanda eğitim alınacak dil okulunun kalitesine,  okulun hangi şehirde bulunduğuna ve seçilen eğitim programının kapsamına göre de değişiklik gösterir. Dil okulu ücretlerinde yılın belirli dönemlerinde indirimler ya da kampanyalar yapılması söz konusu olup bu dönemlerde ücretler çok daha uygun olabilmektedir.

İLETİŞİM FORMU

DİĞER İÇERİKLERİMİZ
FİYAT TEKLİFİ AL