18-05-2022


Günümüzde hemen her alanda uluslararası ilişkiler yoğunlaştığı için yabancı dil bilgisi giderek önem kazanmaktadır. Yabancı bir dil bilmek dünyaya farklı perspektiflerden bakmanın ve yabancı kültürlerle tanışmanın en önemli adımını oluşturur.


Almanca hem Avrupa’da hem dünya genelinde en çok konuşulan ilk 10 dilden biri olma özelliğine sahiptir. Almanca öğrenen kişiler çok kültürlü toplumların yaşamına hakim olabilmektedir. Dünyanın en önemli ikinci bilim dili olan Almanca diğer yandan İngilizce’den sonra en çok bilimsel makalenin kaleme alındığı dildir. İngilizce’den sonra Almanca öğrenmeyi tercih edenler İngilizce öğrenimi sırasında edindikleri deneyimlerden, iki dil arasındaki benzerlikler ile farklılıklardan önemli ölçüde yararlanabilirler. Ayrıca dile karşı duyarlılık kazanılması Almanca’nın daha kolay öğrenilmesini sağlar.  Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisi olan Almanya aynı zamanda Türkiye’nin en önemli ticaret ortakları arasında yer alır. Ülkemizdeki Alman firmaları Almanca bilen kişilere pek çok yeni iş kapıları açmaktadır. Bu doğrultuda Almanca bilmek kişilere işe alımlar sırasında avantaj sağlamaktadır.


Almanya Dil Eğitimi Nedir?

Almanya’da dil eğitimi özellikle günümüzde son derece popülerdir. Almanya dil okullarında farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak dil kursları bulunmaktadır. Bunlar arasında genel Almanca, yoğun Almanca, akademik Almanca, üniversiteye giriş öncesi hazırlık kursları, yaz okulu, sınavlara hazırlık ve özel amaçlı kurslar gibi çeşitli alternatifler vardır.


Almanya Dil Eğitimi Nasıl Alınır?

Almanya dil eğitimi ihtiyaçlar doğrultusunda farklı kapsamlardaki dil okulları aracılığıyla alınabilir. Bu aşamada önemli olan ihtiyaçlar, eğitim süresi ve bütçe ile uygun özelliklerde aynı zamanda kaliteli bir eğitim sunan dil okullarının tercih edilmesidir. İhtiyaçları karşılayacak özelikteki dil okulu seçildikten sonra kayıt ve ödeme işlemleri tamamlanmalı ve vize başvurusunda bulunulmalıdır. Seçilen programın seviyeye uygunluğu ve istenilen seviyeye gelmek için istenilen eğitimi en kaliteli şekilde sunabilmesi dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında gelmektedir.


Almanya Dil Eğitimi İçin Ne Yapılmalıdır?

Almanya dil eğitimi alınacak olan dil okulunun toplam eğitim süresinin 90 günü aşmadığı durumlarda kısa süreli Schengen vizesi başvurusu yapılır. Vize başvurusu yapılırken dil okulundan alınmış olan kayıt belgesi ile ödeme dekontu da ibraz edilmelidir.


Eğer dil okulundaki eğitim 90 günden fazla sürecekse Almanya dil vizesi alınması gerekir. Haftada en az 18 saat dersin olduğu bir programa kayıt yapılması halinde başvuruda bulunulabilir. Almanya yoğunlaştırılmış dil kursu vizesine üniversite eğitimine hazırlık amacı olmayan yalnızca Almanca öğrenimi için kayıt yaptırıp dil okuluna gidecek kişiler başvurmalıdır. Bu vize Almanya’da Almanca öğrenimi görülecek olan kurs süresini kapsar. Eğer kurs üniversite eğitimine hazırlık amacını taşıyorsa ve kurs bitiminde Almanya’daki bir üniversiteye eğitim için başvurulacaksa Almanya’da üniversite eğitimi için vize başvurusunda bulunulmalıdır.


Neden Almanya Dil Eğitimi Almalıyız?

Almanya’da lisans ya da yüksek lisans eğitimi almak isteyen kişiler için Almanya dil eğitimi son derece avantajlı olarak kabul edilir. Almanya ulaşım imkanları geniş, yaşam kalitesi yüksek ve ekonomisi güçlü bir ülkedir. Sistemli, güvenli ve kurallı bir ülke olduğundan Almanya dil eğitimi alan kişiler eğitim süreçlerine tam olarak odaklanabilmektedirler. Yabancı bir dili öğrenmenin en etkili ve garantili yolu dili yaşamaktır. Almanya dil eğitimi almak kişiye bu dili öğrenmek için ihtiyaç duyduğu iç motivasyonu sağlama imkanı verir. Kursun niteliği, eğitmenin kalitesi, kursun hangi şehirde olduğu, eğitim süresi ve Almanya’nın sosyal ortamında sıklıkla pratik yapabilme imkanı Almanca öğrenimi sürecini olumlu yönde etkiler.


Almanya Dil Eğitimi Avantajları Nelerdir?

Almanya anadilinin Almanca olması Almanya dil eğitimi alan kişilere bolca pratik yapma imkanı verir. Bu sayede dil eğitimi yalnızca ders süreleri ile sınırlı olmaz. Sosyalleşirken de dil eğitimine devam edilmesi eğitim sürecinin daha etkin bir şekilde geçirilmesini sağlar. Eğitim süresi boyunca Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Almanya’yı keşfetmek ve kültürel gelişim sağlamak da mümkündür. 


Almanya Dil Eğitimi Alabileceğiniz Yerler


Almanya’da dil eğitimi alınabilecek şehirler arasında ilk sıralarda Berlin, Frankfurt, Hamburg, Münih gibi merkezi ve gelişmiş şehirler bulunur. Bu sayede hem dil eğitimi almak hem de Avrupa’nın en modern şehirlerini görmek ve buradaki yaşamı deneyimlemek gibi önemli bir avantaj elde edilir.


Almanya Dil Eğitimi Fiyatları


Almanya dil eğitimi almak isteyen kişileri en çok merak ettiği noktaların başında Almanya dil eğitimi fiyatları gelir. Almanya dil eğitimi fiyatları bölge ve okul bazında değişiklik göstermekle birlikte yaz döneminde gerçekleşen kurslarda yaz dönemi ek ücretlerle karşılaşılması mümkündür. Okulun kalitesinin ve bulunduğu bölgenin yanı sıra eğitim süresi, programın toplam kaç saatte tamamlanacağı ve konaklama imkanları gibi etkenler de Almanya dil eğitimi fiyatları belirlenirken değerlendirme alınmaktadır. Almanya dil kurslarının birçoğu aile yanı, paylaşımlı apartman ya da yurt gibi konaklama opsiyonları konusunda öğrencilerine yardımcı olmaktadır.

İLETİŞİM FORMU

DİĞER İÇERİKLERİMİZ
FİYAT TEKLİFİ AL